OUD-BEIJERLAND – Het was een daverend succes!! Een Feestelijke Flashmob was het van het Pop-Up-Koor Oud-Beijerland. De muzikale happening die als verrassing zaterdag 11 november plaatsvond. Georganiseerd door de Hoeksche Waardse Kunstenaars bij hun Galerie Kunstkijk op de Molendijk 8. Omringende winkeliers deden enthousiast mee. De 60 koorleden trokken veel bekijks. Eerst liepen zij in kleine groepjes verscholen tussen het nietsvermoedende winkelend publiek. Wekenlang moest dan ook de Flashmob tijdens de koorrepetities geheim worden gehouden…….tot dat het op zaterdag 11 november op de dijk losbarstte. Stipt om 14.00 uur startte een groepje rondom Galerie Kunstkijk enthousiast en luid het lied “Happy” van Pharrell Williams te zingen.

Direct kwamen de andere “winkelende” koorleden van het Pop-Up-Koor Oud-Beijerland uit alle hoeken en gaten aanlopen totdat er ca. 60 leden op straat stonden te zingen. De dirigente is een jonge vrouw die de club enorm opzweepte. Het klonk als een klok, begeleid door een pianist op een elektronische piano. Na een klein half uurtje gingen allen naar binnen, 2 rijen op de trap en 2 rijen daarboven op de vide van de galerie.
De pianist ging achter de piano zitten en weer gingen ze van start. Geweldig, kippenvel, wat een volume en enthousiasme. Rond 15.00 uur werden er schalen met kibbeling gebracht door Kant en doosjes met bittergarnituur van Bram Ladage. Met een drankje voor iedereen, ook de gasten, geserveerd door 4 vrijwillig(st)ers. Het liep als een trein en was werkelijk top !!
Kunst in de galerie van de Hoeksche Waardse Kunstenaars is zo tijdens de Nationale Kunstweek letterlijk verrassend uit de hoek gekomen.

Nu is de Eindejaarsexpositie in Galerie Kunstkijk in Oud-Beijerland te zien. Nog tot en met 30 december. Op woensdag- en vrijdagmiddag: 13.30-17.00 u. en zaterdag: 10.00-17.00 u. En tijdens de kerstmarkt op 15 december van 19.00 en 22.00 uur. Met divers werk van 20 HWK leden en 4 gastexposanten. Meer lezen kan op www.hoekschewaardsekunstenaars.nl.

De Stichting Open Atelier HW is in 2002 opgericht om Hoeksche Waardse kunstenaars die vrij werk maken te ondersteunen en faciliteren.
De Stichting heeft als doel leden een podium te bieden waardoor zij een groter publiek kunnen bereiken en hun werk kunnen promoten.

Comments are closed.